Verschil tussen payroll en uitzenden

Sinds de invoering van de WAB in 2020 is er veel veranderd voor uitzendbureau’s en payroll bedrijven. Vanaf het moment dat deze wetgeving in ging is er beter in de wet verankerd wanneer er sprak is van uitzenden en wanneer van payroll.

In dit artikel wordt er meer uitgelegd over de verschillen tussen deze 2 en wat de voorwaarden zijn voor wanneer welke geldt voor de werknemer of inlener.

Wat is payroll
Als een bedrijf kiest om werknemers te verlonen bij een payroll bedrijf, dan komen de werknemers van dat bedrijf bij de payroll onderneming op de loonlijst. Het bedrijf dat gebruik maakt van het payroll bedrijf noemen we ook wel de inlener. De zogenaamde inlener heeft de werknemers dan via het payroll bedrijf werkzaam binnen zijn onderneming echter draagt hij niet de werkgeversrisico’s van deze werknemers. Deze werkgeversrisico’s liggen bij het payroll bedrijf. Onder de werkgeversrisico’s vallen bijvoorbeeld doorbetaling tijdens ziekteverlof, deze kosten heeft de inlener vervolgens niet.

Wat is uitzenden
Bij uitzenden is een werknemer in dienst bij het uitzendbureau. Via het uitzendbureau wordt hij geplaatst bij verschillende werkgevers. Dit gebeurt vaak op basis van een tijdelijk contract en flexibele werkuren. In tegenstelling tot payrolling doet het uitzendbureau hier zelf de werving en selectie en niet de inlener. Bij een uitzendonderneming mag de uitzedkracht meerdere contracten hebben met een maximum duur van totaal 5,5 jaar.

Het verschil tussen uitzenden en payroll wordt gedefinieerd van de vorm van dienstverlening. Hierbij zijn 2 basisbegrippen die het verschil bepalen tussen uitzenden en payroll. Dit zijn de allocatiefunctie en de exclusiviteit.

Allocatiefunctie
Bij allocatie spreken we over de totstandkoming van het vraag en aanbod binnen de arbeidsmarkt. Bijvoorbeeld op welke wijze de werknemer aan de slag is gegaan bij de inlener. Wanneer de inlener zelf de werving en selectie van het personeel doet en de werknemer daarna bij de inlener aan de slag gaat is er sprake van payroll. Is dit niet het geval dan is er vaak sprake van uitzenden.

Exclusiviteit
Naast de allocatiefunctie is ook de exclusiviteit van de werknemer een factor in de bepaling of we spreken over uitzenden of payrollen. Als er sprake is van payrollen dan werkt een werknemer vaak specifiek voor de inlener die ook de werving en selectie van deze werknemer heeft gedaan. In overleg kan de werknemer via het payroll bedrijf ook bij een andere inlener aan de slag echter is dit niet gebruikelijk. Als een werknemer niet exclusief is bij een inlener maar bij meerdere inleners werkt is er vaak sprake van uitzenden.

Payroll bij payroll select

Als dé payroll organisatie van Nederland ben je bij payroll select aan het juiste adres als je je personeel wil verlonen op basis van payroll. Kijk op de site van payroll select voor meer informatie of een (bel)afspraak

Terug naar overzicht