Adobe Flash plugin is kwetsbaar foutmelding

Het is mogelijk dat u op een website komt waar u onderstaande (fout)melding te zien krijgt. Dit houdt in dat uw ‘Adobe Flash Player’ verouderd en daardoor kwetsbaar is. Hieronder kunt u lezen hoe dit kan worden opgelost.

Adobe Flash Player updaten

Als u deze melding ziet kunt u op ‘Controleren op updates…’ klikken. Wanneer u dit heeft gedaan krijgt u een overzicht te zien met de verschillende plug-ins die geïnstalleerd zijn. Bij ‘Mogelijk kwetsbare plug-ins’ ziet u dan de ‘Adobe Flash Player’ staan met daarachter een ‘Nu bewerken’ knop. Hier moet u op klikken.

U krijgt onderstaande scherm te zien:

Vink bij ‘Optionele aanbieding’ het vinkje uit en klik vervolgens op ‘Nu Installeren’. Er wordt dan een ‘.exe’ bestand gedownload, wacht tot deze helemaal klaar is met downloaden.

Ga vervolgens naar de map waar dit bestand is opgeslagen (in de meeste gevallen is dat de ‘Downloads’ map). Zoek naar het volgende icoon:

Klik hier dubbel op of rechtermuisknop en dan op ‘Openen’ en  vervolgens op ‘Uitvoeren’. Wanneer de installatie klaar is klikt u op ‘Voltooien’.

U kunt nu terug gaan naar de website waar u die foutmelding zag en op ‘Adobe Flash activeren’ klikken (Deze tekst staat boven de knop ‘Controleren op updates…’). Wanneer u dit heeft gedaan krijgt een klein pop-up venster te zien met daarin twee knoppen, klik op de knop ‘Nu toestaan’. Nu zal de website op de plek waar de foutmelding stond de juiste inhoud tonen.

Terug naar overzicht